Wat is er leuker dan eigen baksels?
In de maand december mag het allemaal wat gekker en feestelijker.
Samen met Liam heb ik kerstkoekjes gebakken. Eigenlijk is het gewoon een recept van zandkoekjes, maar dan met kerstvormpjes uitgestoken.
Deze keer hebben we ze ook versierd, al moet ik zeggen dat we ze niet allemaal ‘besmeurd’ hebben.
Ik vind ze persoonlijk lekkerder zonder al dat suikerstrooisel erover.
Maar…..omdat het Kerst is versieren we er een paar. 🙂
Wat heb je nodig:
* 250 gr bloem + extra bloem om het werkvlak mee te bestuiven
* 100 gr suiker
* 100 gr boter
* 1 ei
* 1 pakje vanillesuiker
* Versieringen die je wil gebruiken
Hoe pak je het aan:
Heel simpel…..gooi alles in een kom en mix het geheel. 🙂
Kneed het deeg tot een grote bol, pak in met doorzichtige folie en laat een half uurtje rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit en steek er de gewenste figuurtjes uit.
Smeer een bakplaat in met boter, of leg er bakpapier in.
Laat de koekjes ongeveer 15 min bakken.

Vervolgens laat je de koekjes afkoelen alvorens ze te versieren.
Je kan tegenwoordig vanalles en nog wat kopen hiervoor.
Suikerglazuur maak je ook gemakkelijk zelf. Meng poedersuiker met een beetje water en eventueel wat citroensap, et voila…..je eigen suikerglazuur!


Geniet ervan!
XOXO
Kelly