Speculaas bakken volgens een geheim familierecept!!

Oké.. healthy zijn deze speculaaskoeken niet, maar ze zijn zo lekker en voor mij pure nostalgie.
Mijn oma bakte ze vroeger voor ons en stak ze dan in een papieren broodzak.
Je hebt veel verschillende soorten speculaas, maar voor mij zijn deze nog altijd de beste.
Krokant aan de buitenkant en smeuïg zacht vanbinnen. Er zit ook geen kaneel in.
De laatste jaren van haar leven toen ze in haar serviceflatje woonde werd er al minder gebakken, en ik vond toen dat het tijd werd dat ze haar recept doorgaf.
Antonio en de kids zijn er ook dol op trouwens!
Ik heb nog altijd het originele papiertje bewaard waarop mijn opa het recept heeft geschreven. Hij is nu 17 jaar dood en mijn oma bijna 3 jaar. Ik vond het een leuke gedachte om haar recept online te gooien. Ze zou fier geweest zijn als iemand haar koekjes zou maken.

my stories recept
Bij deze dus:

Ingrediënten

750 gr bloem
250 gr boter (solo)
1 tl maagzout (bicarbonaat)
3 eieren
1/4 glas water
450 gr kandijsuiker

Bereiding

Meng alles tot een vast deeg en laat een paar uurtjes rusten.
Maak vervolgens kleine worstjes op de bakplaat.
Bak de koeken op 200 °C in een NIET voorverwarmde oven.

my stories recept speculaas
my stories blog recept
my stories recept 1
my stories recept speculaas koeken
Voor degene die het gaan proberen….laat me weten of ze gelukt zijn!
Smakelijk!

Dank je wel lieve oma voor al die keren dat er een zak koeken voor ons klaar stond!

XOXO
Kelly

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.