Oké.. healthy zijn deze speculaaskoeken niet, maar ze zijn zo lekker en voor mij pure nostalgie.
Mijn oma bakte ze vroeger voor ons en stak ze dan in een papieren broodzak.
Je hebt veel verschillende soorten speculaas, maar voor mij zijn deze nog altijd de beste.
Krokant aan de buitenkant en smeuïg zacht vanbinnen. Er zit ook geen kaneel in.
De laatste jaren van haar leven toen ze in haar serviceflatje woonde werd er al minder gebakken, en ik vond toen dat het tijd werd dat ze haar recept doorgaf.
Antonio en de kids zijn er ook dol op trouwens!
Ik heb nog altijd het originele papiertje bewaard waarop mijn opa het recept heeft geschreven. Hij is nu 17 jaar dood en mijn oma bijna 3 jaar. Ik vond het een leuke gedachte om haar recept online te gooien. Ze zou fier geweest zijn als iemand haar koekjes zou maken.
Bij deze dus:
Ingrediënten
750 gr bloem
250 gr boter (solo)
1 tl maagzout (bicarbonaat)
3 eieren
1/4 glas water
450 gr kandijsuiker
Bereiding
Meng alles tot een vast deeg en laat een paar uurtjes rusten.
Maak vervolgens kleine worstjes op de bakplaat.
Bak de koeken op 200 °C in een NIET voorverwarmde oven.
Voor degene die het gaan proberen….laat me weten of ze gelukt zijn!
Smakelijk!
Dank je wel lieve oma voor al die keren dat er een zak koeken voor ons klaar stond!
XOXO
Kelly